Medic tecucean acuzat de două mame care şi-au pierdut pruncii

 Un medic ginecolog de la Spitalul Anton Cincu din Tecuci, care este chiar şeful de secţie, este acuzat, în două rânduri, de către două paciente, că ar fi comis acte de malpraxis. Femeile au făcut plângeri şi la Poliţie, respectiv la Parchet, unde se derulează anchete pentru infracţiunea de ucidere din culpă.

Marcela Căulia, una dintre femeile care susţin că şi-au pierdut pruncii în urma unui acte de malpraxis, spune că, deşi venise la spitalul din Tecuci în stare gravă şi cu apa ruptă plus hemoragie, însărcinată în şapte luni, medicul de gardă, după ce s-a sfătuit cu medicul curant, care era chiar şeful secţiei, dr. Assad, nu au intervenit de urgenţă.
„M-am dus la Maternitate la Tecuci. Doctorul Assad nu era la spital. Doctoriţa care era de gardă m-a curăţat şi l-a sunat pe doctorul Assad. El i-ar fi spus sa mă lase până dimineaţă, că vede mai bine şi mă odihnesc şi eu. Nu m-au trimis la Galaţi. Doctoriţa de gardă m-a trimis să mă culc, să fiu odihnită dimineaţă. Nu a sunat ea la 112 să mă trimită la Galaţi şi nici nu m-a operat la Tecuci, chiar dacă la un moment dat eu nu mai simţeam că mişcă copilul. Dimineaţă a venit dr. Assad, dar nu m-a operat imediat. Spunea că s-a născut cu malformaţii, asta deşi cât mi-a urmărit sarcina tot el a spus că nu am probleme. Mi-a spus că am făcut eu efort şi de aceea au apărut probleme. Eu cred că, dacă mă operau în aceea seara, şi nu după 12 ore, copilul trăia. Pe dr. Assad îl consider vinovat. Am făcut plângere la Poliţie şi la spital”, a spus Marcela Căulia.
Oamenii au aflat de la Medicina Legală din Galaţi că malformaţia fătului ar fi apărut în luna a treia, maxim a patra.
„Nu mi-au spus că a murit copilul. Tot întrebam şi au spus că e trimis la Galaţi. De la paznic am aflat că e la Morga. Mai apoi, în râs, ne-au confirmat şi asistentele. După scandal. De ce nu ne-au spus din timp că are copilul probleme?”, spunea şi Sandu Căulia, soţul Marcelei Căulia.
Medicul Assad nu a putut fi contact, dar rudele Marcelei Căulia au urcat pe youtube un filmuleţ filmat în cabinetul dr. Assad când acesta le spune rudelor Marcelei că nu are nicio vină, că nu era de gardă. Cât despre malformaţii, el susţine că nu le-ar fi putut observa, nici el şi nici un alt ginecolog.  
Pacientă a dr. Assad era şi Ştefana Rusu, tot din Umbrăreşti, o femeie în vârstă de 25 de ani.
„Eu am ajuns la spital cu contracţii în luna a opta. Am aflat că e mort copilul. Nu a vrut să vină, că a spus că, dacă e mort copilul în mine, el ce să mai facă…  Mi s-a spus că băiatul a murit pentru că există o malformaţie a cordonului ombilical, avea noduli cordonul şi era mult mai gros decât în mod normal. De ce nu a văzut medicul asta la ultima ecografie, pe care am făcut-o cu câteva zile înainte de a avea probleme? Am depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci”, spune Ştefana Rusu. Femeia susţine că mai cunoaşte alte opt cazuri similare, la acelaşi medic.
Managerul Spitalului din Tecuci, dr. Mihaela Ginghină, susţine că se cunosc ambele cazuri şi că în acestea se fac anchete interne iar rezultatul va fi transmis Colegiului Medicilor.

Sursa: monitoruldegalati.roPublicitate

Un gând despre “Medic tecucean acuzat de două mame care şi-au pierdut pruncii

  1. As dori sa stiu cum e posibil ca un medic ce are aparatura de ultima generație nu constată malformații asupra fătului……în ce lume trăim….nu există explicație mai absurdă ca a doctorului ca nu se observa la consult…din ce stiu consultațiile se fac amănunțite….si este imposibil să nu se observe o complicație….acești doctori nu merita sa mai profeseze….

Comentariile sunt închise.