Sf. Maria Mare, Adormirea Maicii Domnului

 Despre Maica Domnului, Sfânta Tradiție a Bisericii consemnează începând cu secolul al IV-lea, atât în Apus cât și în Răsărit, într-o serie de scrieri, date despre persoana și rolul Maicii Domnului în iconomia întrupării Fiului lui Dumnezeu. 

Potrivit tradiției Bisericii, Maica Domnului a trăit mai mulți ani după înălțarea la cer a Fiului său și a Domnului nostru Iisus Hristos. Cu trei zile înainte de moarte, ea a fost înștiințată de Sfântul Arhanghel Gavriil că va trece din lumea aceasta la viața veșnică. Deși Apostolii erau răspândiți în lume pentru a propovădui Evanghelia la toate neamurile, au fost prezenți la eveniment, aduși prin puterea lui Dumnezeu, Sfânta Fecioară înștiințându-i asupra a ceea ce avea să se petreacă.
Adormirea Maicii Domnului și ridicarea cu trupul la cer reprezintă ultima taină din lucrarea mântuirii oamenilor. După Învierea lui Hristos, Înălțarea Sa la ceruri și Pogorârea Duhului Sfânt, Adormirea Maicii Domnului încheie lucrarea mântuirii săvârșită de Mântuitorul Iisus Hristos.

Obiceiuri şi tradiţii. Ce nu ai voie să faci de Adormirea Maicii Domnului:
Spălatul rufelor, chiar și cu mașina de spălat, este interzis la orice mare sărbătoare. Nici Adormirea Maicii Domnului nu face excepție. Se spune că cine spală haine în timp ce oamenii sunt la biserică va avea parte numai de ghinioane toată viața.
Nu ai voie sa te tunzi de Sf. Maria. Acest lucru este valabil atât pentru femei cât și pentru bărbați. În cazul bărbaților, dacă se tund și aruncă părul la gunoi, riscă sa chelească.
Ziua de 15 august este ultima în care mai poți culege plante miraculoase pentru tratarea diferitelor afecțiuni.
Nu este bine să stai cu ușa închisă pe parcursul acestei zile. Se spune că Fecioara Maria poate intră oricând în casele creștinilor pentru a împărți harul său divin.

sursa: realitatea.netPublicitate