Amănunte privind sensul giratoriu de la Hotel Turist

 Primăria Municipiului Tecuci, informează cetăţenii asupra lucrărilor în curs de desfăşurare la Proiectul „Amenajare intersecţie (sens giratoriu) str. Gheorghe Petraşcu cu str. 1 Decembrie 1918”. 

Executantul lucrării este  S.C. Brialbet S.R.L., termenul de execuţie fiind 30 noiembrie 2016, cu posibilitate de prelungire în funcţie de starea meteorologică. Proiectul în valoare de 465.000 lei fără TVA, are obiectivul de fluidizare a traficului şi de creştere a siguranţei cirulaţiei în zonă, pentru pietoni şi şoferi.
A fost executat un studiu de trafic avizat de Poliţia Rutieră, astfel că trecerea de pe strada Gh. Petraşcu va fi mutată 30 de metri în interiorul străzii, deoarece fosta trecere de pietoni reprezenta un pericol pentru participanţii la trafic, fiind prea aproape de ieşirea din intersecţie.
De asemenea, pentru siguranţa circulaţiei vor fi montate garduri de protecţie, pentru prevenirea traversărilor neregulamentare. Cele două străzi vor fi lărgite în preajma intersecţiei prin crearea a două benzi pe sens şi amenajarea a 16-18 locuri de parcare pe strada Gheorghe Petraşcu, partea dreaptă a sensului de mers spre intersecţia Hotel „Turist”. De asemenea în locul celor trei arbori tăiaţi vor fi plantaţi alţi  copaci într-o altă locaţie.
Pe această cale, ne cerem scuze pentru disconfortul creeat prin devierea traficului pe perioada executării lucrărilor. Realizarea acestui proiect va contribui la fluidizarea traficului precum şi la modernizarea şi dezvoltarea structurală a municipiului Tecuci.

Viorel Burlacu, consilierPublicitate