Concurs de admitere în şcolile MApN

Scoala militara Ministerul Apărării Naţionale  organizează concurs de admitere în anul 2017 la următoarele instituţii de învăţământ militar postliceal pentru formarea:

Maiştrilor militari (durata studiilor 2 ani):

– Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti, 216 locuri;

– Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc – judeţul Buzău, 100 locuri;

– Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa, 95 locuri.

Subofițerilor (durata studiilor 1 an):

– Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc – judeţul Buzău, 20 locuri, arma/specializarea – Aviație și operatori (controlori) trafic aerian.

Criterii generale și specifice  (pentru candidat/ă):

– să aibă cetăţenie română şi domiciliul stabil în ţară de cel puțin 6 luni;

– să fie declarat/ă „apt/ă medical”;

– să aibă vârsta de cel mult 28 de ani pentru maiștri militari, 35 de ani pentru subofițeri, împliniţi în anul organizării concursului de admitere;

– să fie înscris/ă în ultimul an de liceu sau să fie absolvent/ă de învăţământ liceal, cu sau fără diplomă de bacalaureat, dar să facă dovada promovării acestui examen până la admitere;

– să nu fi fost condamnat/ă penal, să nu fie în curs de urmărire penală, să aibă un comportament moral în societate.

Selecţia: susţinerea unor probe eliminatorii: evaluări psihologice, sportive, interviul de evaluare finală, examinări medicale și/sau psihologice speciale pentru subofițeri.

Admiterea: testare psihotehnică, test grilă eliminatoriu la limba engleză şi un test grilă la discipline studiate în liceu.

Important!  Locurile scoase la concurs sunt la comun, indiferent de gen. Se asigură gratuitate pe timpul studiilor (hrană, ținută, cazare, asistenţă medicală, etc.). La finalizarea studiilor, prin contract, se asigură loc de muncă în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

Informaţii suplimentare se primesc la sediul biroului, Galaţi, str. Cerealelor, nr. 2 sau la telefon: 0236.497.031. Programul biroului este luni, miercuri, joi şi vineri, între orele 8.30 – 16.30, marţi între orele 10.30-18.30.

 

Comandantul Centrului Militar Judeţean Galaţi

Lt. col. Dorin Țigănașu

Publicitate