Cadoul primarului de ziua copiilor: finalizarea bazinului de înot!

Bazin olimpic Tecuci Ştrandul din Tecuci a fost în paragină 12 ani, timp în care primăria şi guvernanții și-au disputat  proprietatea. În octombrie 2007 a fost dat startul lucrărilor pentru construcția noului bazin olimpic din Tecuci, pe locul fostului ştrand.

Iniţial investiţia era de peste 40 miliarde lei vechi (4.313.198,47 lei), urmând să fie suportată de către Ministerul Educaţiei, aceștia achitând doar suma de 2.900.000 lei. De la sfârșitul anului 2011 nu s-a mai făcut un pai cruce iar bazinul olimpic, construit în proporție de  70 % a rămas piesă de muzeu.

Între timp, tecucenii amatorii de înot sunt nevoiţi să meargă zeci de kilometri la Galaţi sau Focşani ca să aibă acces la un bazin de înot. 

Cum joi a fost ziua copilului și prima zi oficială de vară, Primăria Tecuci, în speță edilul C.C. Hurdubae, a decis că cel mai frumos cadou oferit copiilor și populației ar fi reluarea lucrărilor la bazinul olimpic și redarea acestuia populației amatoare.

„Acesta a și fost motivul pentru care nu am organizat nimic de ziua copiilor la Tecuci, dorind ca banii alocați pe dulciuri, manifestări culturale și altele, să meargă într-o direcție care își va pune amprenta la făurirea unui oraș modern, utilat așa cum se cuvine. Temperaturile sunt din ce în ce mai ridicate iar cetățenii urbei ar trebui să aibă un loc al lor unde să se răcorească. Am decis ca suma de care mai era nevoie pentru finalizarea ștrandului să fie alocată din bugetul local. Dacă stăm să ne gândim, nici nu e o sumă prea mare, având în vedere faptul că doar la ultimele manifestări cultural-artistice desfășurate în municipiul nostru, am cheltuit aceşti bani. Promit tecucenilor că în maximum o lună de zile bazinul olimpic tecucean va fi dat în folosință!” a declarat în premieră primarul C.C.  Hurdubae.

Totodată a avut amabilitatea de a ne pune la dispoziție și imaginea bazinului olimpic, aşa cum va arăta la final.