Prin Tecuci, cu sacul după păsări

Arestat Un tânăr pus pe furt de păsări din curţile tecucenilor a fost depistat de către jandarmi în timp ce încerca să-şi facă „proviziile” cu animale domestice. Tânărul era însoţit de un bun prieten.

Marţi, 8 ianuarie, în jurul orei 1.30, un echipaj de jandarmerie care asigura măsuri de ordine şi siguranţă publică pe raza municipiului Tecuci a fost direcţionat prin apel 112, în str. Dimitrie Cantemir, unde un bărbat semnala faptul că a avut loc un furt dintr-o locuinţă vecină.

În timpul deplasării către adresa indicată de apelant, jandarmii au observat în str. Mărăşeşti doi tineri care, la vederea echipajului, au sărit gardul unei proprietăţi private cu intenţia de a se face nevăzuţi. Jandarmii au pornit în urmărirea lor reuşind să intercepteze pe unul dintre ei, iar în urma legitimării au stabilit că se numeşte R.C, în vârstă de 14 ani, domiciliat în comuna Nicoreşti. De asemenea, sub geaca acestuia a fost găsit un sac din rafie despre care tânărul a declarat că îl are pentru a pune în el diferite bunuri.

Tânărul a însoţit echipajul de jandarmerie până la adresa apelantului unde a fost recunoscut de către acesta ca fiind unul dintre cei doi observaţi în curtea vecinei. Din verificările efectuate de către jandarmi şi din declaraţia băiatului a reieşit faptul că tânărul împreună cu un prieten s-au deplasat în municipiul Tecuci cu intenţia de a sustrage păsări de curte, pe care ulterior intenţionau să le vândă şi să facă rost de bani. Apelantul a fost solicitat de către vecina acestuia, în vârstă de 78 ani, să o sprijine întrucât persoane necunoscute i-au pătruns în curtea şi, ulterior, într-o anexă a gospodăriei. Întrucât cei doi tineri nu au găsit ce să sustragă au plecat prin oraş cu intenţia de a nu se întoarce acasă cu mâna goală, neşansa lor fiind echipajul de jandarmi.

În cauză, jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru săvârşirea infracţiunilor de „tentativă de furt” şi „violare de domiciliu”, cercetările fiind continuate de către poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Tecuci.