La Ateneul Pelin a avut loc o Cerere în căsătorie! – Galerie foto

Teatru Ateneu Tecuci (8) Continuându-și interesantele întâlniri și manifestări culturale, Ateneul Pelin a găzduit sâmbătă, 13 ianuarie 2018, spectacolul cu piesa „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov.

Această piesă a fost scrisă între anii 1888-1889 și a fost jucată pentru prima oară la 12 aprilie 1889, la Sankt Petersburg. Cu toate că era de profesie medic, autorul, A.P. Cehov, este recunoscut ca un valoros prozator și dramaturg, el scriind la fel de bine nuvele, povestiri istorice, umoristice, piese de teatru. Dintre piesele de teatru mai cunoscute ale marelui Cehov, consemnăm  Cântecul lebedei, Ursul, Nuntă, Pescăruşul, Unchiul Vanea, Revizorul și, nu în ultimul rând, Cerere în căsătorie.

Teatru Ateneu Tecuci (6) Spectacolul a debutat cu intrarea pe scenă a sufletului Ateneului, Doru Eugen Pelin, care, după ce a mulțumit numerosului public din sala pentru prezența la acest eveniment, l-a invitat în scenă  pe regizorul acestui spectacol.

Actorul Cristi Toma ne spune că vom urmări o frumoasă piesă, în interpretarea unei tinere companii care promite multe lucruri frumoase în viitor, colaborând de mai mulți ani cu această trupă de pe Lipscani: „Piesa de față, deși a fost scrisă în urmă cu 130 de ani, ne demonstrează că de atunci, până astăzi, lucrurile nu s-au schimbat mult, unele din ele chiar mai corespund vieții actuale. Aceasta, pentru că nu e ușor să ceri în căsătorie pe cineva, atunci când în mintea și inima ta primează bogăția, terenurile, câinii sau vânătoarea. Piesa este o comedie foarte reușită și ne bucurăm că suntem acum, aici, la Tecuci, acesta fiind spectacolul nostru de debut în anul 2018. Vi-l oferim cu cea mai mare bucurie”.

Teatru Ateneu Tecuci (4) În roluri i-am urmărit pe talentații actori Andrei Vasilescu, Andra Stoicescu și Mihai Căpățână, în regia apreciatului actor Cristi Toma.

La sfârșitul spectacolului, după ropotele de aplauze pe deplin meritate, regizorul Cristi Toma a spus: „Acum, mai mult decât oricând, cultura nu poate progresa și nu poate fi alături de spectatori  fără un anumit sprijin și îi mulțumim domnului Pelin pentru tot ce face aici, pentru căldura cu care ne-a primit la Tecuci.  De aceea, acum, la sfârșitul spectacolului, nu putem pune Punct, ci doar Virgulă, încercând să venim, cu alte piese, aici, la Tecuci, lunar.  Ateneul și voi, minunății spectatori, meritați din plin acest lucru”.

Iar noi, mulțumim talentatilor actori și îi așteptăm aici, oricând, cu mare drag!

 

Iancu Aizic

 

Galerie foto: