Noi dezvăluiri despre frauda medicală din Galaţi şi Tecuci – Video

Perchezitie spital Tecuci În urma activităților desfășurate ieri de polițiștii gălățeni, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, 6 persoane au fost reținute pentru 24 de ore,  pe bază de ordonanță. În cursul zilei de azi acestea vor fi prezentate instanței, cu propunere de arestare preventivă.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, a reieșit că, în perioada ianuarie 2016 – octombrie 2017, 3 femei și 3 bărbăți cu vârste cuprinse între 34 și 65 ani, ar fi fraudat bugetul C.A.S. Galați, prin decontarea nelegală a unor servicii fictive de îngrijiri medicale la domiciliu. Decontarea s-ar fi făcut pe baza unor dosare medicale întocmite în fals, cu implicarea unor funcționari din cadrul C.A.S. Galați. Aceștia, cunoscând activitățile infracționale, ar fi  acceptat primirea și înregistrarea dosarelor direct de la reprezentanții unor societăți comerciale, contrar normelor metodologice care reglementează condiţiile acordării asistenței medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

Cu ocazia  perchezițiilor domiciliare efectuate, polițiștii  din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au descoperit și ridicat de la mai multe locații aparținând unor medici de familie, sumele de 195.582 lei, 4.680 euro, 905 USD și 100 lire sterline, asupra cărora au fost instituite măsuri asigurătorii.      

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fraudă informatică în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual, influențarea declarațiilor și instigare la folosirea în orice mod de informații ce nu sunt destinate publicității  în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase în mod necuvenit.

Publicitate

Un gând despre “Noi dezvăluiri despre frauda medicală din Galaţi şi Tecuci – Video

  1. Poate investigați și modul cum doctorii Tudor,Sandica,Perieteanu etc consulta pacienții la cabinetele lor private apoi ii internează in spital pt analize și tratament iar la final nota de plata e achitata lor personal chiar daca totul e decontat de stat. Cu alte cuvinte Clinica particulara sa am că îi trimit la analize și internări pe banii statului apoi le iau banii că doar de sunt doctor, nu doamna Tudor? Că nu va mai ajunge nimeni la nas. Erați o anonima și acum sunteți o diva. Mie greata de doctorii de la Tecuci

Comentariile sunt închise.