„Mândri că suntem români” în anul Centenarului

Senator Primar Tecuci La 100 de ani de la Marea Unire senatorii PSD au votat împotriva obligativităţii autorităţilor locale de a arbora Drapelul Naţional pe data de 1 Decembrie 2018.

Ce s-a întâmplat cu sloganul „mândri că suntem români”, cu care PSD a defilat în alegeri? Acest slogan tocmai a fost aruncat la coşul de gunoi, PSD dovedind încă o dată că nu îi pasă de români şi că este gata să sacrifice de dragul lui Dragnea chiar şi integritatea naţională a României.

În ciuda afirmaţiilor pe care senatorul social democrat Daniel Ionel Butunoi le face ori de câte ori îşi aminteşte de Tecuci, cuvinte prin care ne asigură că se află în Senat pentru apărarea intereselor urbei, ieri a demonstrat contrariul. A votat împotriva obligativităţii arborării Drapelului Naţional la 1 Decembrie 2018, în chiar anul Centenarului, dovedind că nu este decât un executant slugarnic al ordinelor primite de la teleormăneanul Dragnea.

Prin acest vot românii din Ardeal au fost lăsaţi de izbelişte, la mâna autorităţilor de etnie maghiară, părăsiţi tocmai în anul în care ar fi trebuit să sărbătorească alături de ţară întregirea neamului românesc.

În anul 2017, de Ziua Naţională a României, în Miercurea Ciuc, judeţul Harghita, nu a fost arborat niciun steag naţional.       

În Târgu Secuiesc din județul Covasna pe case s-au arborat steaguri negre, de doliu, cu ocazia zilei de 1 Decembrie.

„Steagurile au fost înălțate pe câteva clădiri din centrul orașului și aveau la capete panglici în culorile drapelului maghiar”, scria la acea vreme ziarul „Condeiul Ardelean”.

„<<Mândri că suntem români>> este doar un slogan” vor veni social democraţii să spună, în stilul lor caracteristic de a terfeli tot ceea ce ne reprezintă ca stat şi ca naţiune. Nu, domnilor, este mai mult decât atât. Este istoria noastră de mii de ani pe aceste meleaguri. Istoria pe care voi tocmai aţi aruncat-o la gunoi.

 

Publicitate