Tecuci: Un oraş devorat de haita lui Hurdubae

Haita lupi Avem în Primăria Tecuci şi în instituţiile subordonate Consiliului local persoane neştiutoare şi nesigure pe munca pe care ar trebui să o presteze. Sunt persoane numite în funcţii, pe criterii politice, ce nu înţeleg care este rolul lor acolo, dar mândri nevoie-mare şi fără dorinţa de a se pregăti, de a învăţa din tainele meseriei pe care au fost cocoţaţi.

Nu este o ruşine să nu ştii, ruşine este atunci când nu vrei să înveţi dar te ţii ţanţoş pe poziţii, încasând salarii nesimţite din banii contribuabililor.

Există salariaţi în administraţia locală care nici după un an de la angajare nu reuşesc să-şi îndeplinească sarcinile trasate, preferând să pozeze în vedete, să plimbe bârfa şefului suprem şi să pupe mâinile aceluiaşi şef. Sunt în stare să nu se spele săptâmâni apoi, să nu piardă mirosul epidermei idolului.

Şi tot la Primăria Tecuci sunt persoane cu vechi ştate pe funcţii, care îşi cunosc menirea, dar sunt împiedicaţi să-şi facă corect treaba. Şi toate pornesc de la C.C. Hurdubae care a declarat de nenumărate ori că a găsit doar proşti în primărie. Probabil crede că sunt deştepţi cei 64 angajaţi de el. Probabil.

Cert e că primarul nu şi-a schimbat deloc comportamentul de când a venit, rămânând aceeaşi persoană căreia îi lipseşte bunul simţ şi manierele, privind în continuare pe orişicine de sus şi fâcând aceeaşi băşcălie. Caracterizându-l pe el şi pe cei care îi ţin trena, aş folosi doar două cuvinte: infatuare şi obedienţă.

Avem şi consilieri locali slugarnici care ar pupa şi dosul şefului, mai ales în cazurile în care acel şef primar le-a angajat odraslele în administraţie. La momentul actual sunt doi consilieri rezolvaţi din acest punct de vedere.

Mai e şi turma plus efectul ei. A ajuns să fie păzit edilul la şedinţe şi dezbateri de alde neica nimeni, dar care sunt obligaţi să participe pentru a deveni agresivi în cazul când cineva nu împărtăşeşte aceeaşi opinie cu ei.

Nu mai încape un om de afaceri, un simplu cetăţean al urbei la aceste şedinţe, deoarece sunt instrucţiuni clare date de C.C. Hurdubae, ca la ora întrunirii locurile în sală să fie ocupate de pensionarii comunişti care nu au cu ce-şi ocupa timpul acasă.

Turma e în tot şi-n toate. Administrația e plină de neveste, fii, nepoate, amante şi alți „specialişti” cu studii la fără frecvență. Infrastructura e varză sau inexistentă. Dar ei rânjesc. Şi-şi fac jocurile, unii altora. O mână o spală pe alta, în vreme ce o altă mână de oameni luptă şi încearcă să reziste.

Haita asta a confiscat Tecuciul, l-au despuiat şi violat. Acum se hrănesc din leşul lui precum lupii. Dar în vreme ce lupii fac bine lanțului trofic, ăştia îşi fac doar lor bine. Curând le va veni nota de plată. Doar atunci vom putea fi mulţumiţi.