„M-am decis să candidez pentru a demonstra că se poate conduce oraşul nu din birou, ci efectiv de pe stradă din mijlocul oamenilor şi cu oamenii. Dialogul cu populaţia trebuie să fie permanent, lumea trebuie să cunoască tot ceea ce face primarul, deciziile să fie transparente şi explicate. Dezbaterile publice, deşi sunt obligatorii, nu prea au avut loc. Relaţia cu presa trebuie să fie una deschisă, chiar dacă îţi convine sau nu ceea ce se publică. Suntem supuşi greşelii şi atunci presa are datoria să ne corecteze, chiar dacă nu întotdeauna o face într-un mod elegant”.
Aşa îşi începea C.C. Hurdubae primul său discurs în urmă cu doi ani. Şi lumea a crezut în spusele lui. Ba chiar şi-au încredinţat soarta în mâinile parvenitului. Ce face astăzi cu aceste promisiuni? Se şterge la fund cu ele şi merge mai departe, tecucenii suportând consecinţele.
Vorbea cu patos şi de investiţii, că o să le atragă, o să creeze locuri de muncă. „Bineînţeles că se pot face multe investiţii cu mediul de afaceri tecucean, pe motiv ca banii să rămână în oraş”. Ei, aş… de unde? Baliverne. Omul a contractat pentru lucrări doar firme din alte localităţi, numai din Tecuci nu.
De curând, chiar a somat funcţionarii primăriei să nu facă niciun fel de comandă sau achiziţie din Tecuci, uitând iarăşi de angajamentul asumat la un post de radio: „Scoaterea banilor din oraş are ca efect sărăcirea oraşului. Un mediu de afaceri prosper înseamnă un oraş prosper cu oameni bine plătiţi. Nu pot să-l uit pe prinţul Sturza care vorbea, într-o emisiune televizată, de afacerea sa din Elveţia. Spunea atunci prinţul Sturza că muncitorul când se culcă seara ar fi bine să se roage de sănătatea patronului său. Şi asta ar trebui să înţeleagă şi oamenii noştri de afaceri. Dar şi cei care ajung să conducă destinele acestui oraş. Când creezi facilităţi mediului de afaceri, acestea ar trebui să se regăsească nu în profitul imediat al firmei, ci în nivelul de bunăstare al angajaţilor”. Pe care parte te-ai sculat primare, ori nu te-ai mai trezit din visare?
Şi pentru a băga mai adânc cuţitul în rană, începând cu ianuarie 2018, taxele şi impozitele au fost mărite la Tecuci, la persoane juridice fiind majorate şi cu 500%.
Dar a uitat primarul şi merge mai departe cu ipocrizia, invitând, de curând, mediul de afaceri tecucean la un dialog despre situaţia dezastruoasă spitalicească. Nu mare i-a fost mirarea să constate că la această dezbatere nu s-au prezentat patronii. Chiar dacă era de aşteptat acest fapt, după măririle uriaşe impuse la plată, chiar dacă a uitat în doi ani că există totuşi şi mediu de afaceri în Tecuci, chiar dacă a omis cu bună ştiinţă comentariile acide ale tecucenilor pe pagina de socializare vizavi de acest subiect (şi altele!), chiar dacă pe unii i-a tratat cu agresivitate verbală, acum s-a prezentat cu o mină foarte dezamăgită în sala unde erau trei persoane. În schimb, Hurdubae era însoţit de gaşcă: viceprimar, city manager, aşa zisa purtătoare de vorbe şi purtătorul de moaşte Samir Oancă, independentul pesedist.
După ce l-a buşit plânsul şi mucii, că nu are cui se căina, C.C. Hurdubae a dezvăluit că dorea să informeze lumea despre un proiect pe care vrea să-l implementeze, respectiv realizarea unei Unităţi Primiri Urgenţe la spital, dar, din lipsă de fonduri, ar fi fost binevenită cotizaţia mediului de afaceri.
Normal ar fi fost să se prezinte, că nu l-a văzut lumea prin oraş, direct la domicilii sau societăţi comerciale, să spună ce a promis în urmă cu doi ani, ce şi cât a realizat, pe ce se duc banii proveniţi din taxele tecucenilor. Nu vii şi te plângi că vrei, dar nu ai cu ce şi cu cine! Ţi-ai angajat, şi angajezi în continuare o armată de funcţionari, salariile reprezentând marea parte pe care se duce bugetul Tecuciului. În primăriile din ţară s-a luat decizia de a păstra un personal minim, în vederea realizării de investiţii.
La Tecuci angajăm, politic, pentru a avea un efectiv cu eficienţă îndoielnică. Transparenţă nu există, infrastructură ioc, educația e în plop, sănătatea e-n aer, pentru cultură nu e loc.
Cred că era cazul să nu amăgeşti tecucenii cu promisiuni deşarte şi să rămâi la stadiul în care te-a recrutat PSD, când trebuia să te prezinţi lunar, pentru viză, la Oficiul forţelor de muncă.
Semnează:
Presa alungată din Primăria devenită moşia ta
Anul trecut Primarul se strofoca sa inchida Strada Mare si sa-i bage astfel in faliment, pe amarastenii de comercianti care se inghesuie in aceasta zona. N-avea bani sa plombeze, macar, carosabilul strazii, dar visa sa transforme zona intr-un spatiu de agrement. Mult tupeu trebuie sa ai ca, dupa ce ai vrut sa-i termini pe patroni, sa-i chemi acum si sa le ceri donatii si sponsorizari.
Si pentru ce ? Pentru realizarea unei Unităţi Primiri Urgenţe la Spital, pe care, in campanie, promisese ca o va realiza tot el , din fonduri europene.
Si la ce e ar fi buna constructia asta noua, cat timp nu sunt suficiente cadre medicale in spatiile construite deja existente, iar cele care exista, ori sunt iesite de mult la pensie, ori sunt complet lipsite de cunostinte si experienta ? Spitalul a devenit un fel de dispensar rural, iar urgentele sunt trimise la Galati , cu elicopterul SMURD. Iar cand ajungi la Galati, medicii de acolo vor sa te trimita inapoi, sub pretextul ca tecuciul are Spital. Care Spital ?