Succes de răsunet al administraţiei locale

Sera Parc Dendrologic Tecuci
Foto: Ziarul Tecucean

 Serviciul de comunicare din Primărie anunţă cu mândrie crearea unui nou soi de floare de mină la Tecuci. Acest soi a obţinut deja câteva premii la concursurile de profil.

Noua specie a fost creată în sera din Parcul Dendrologic, după o serie de încrucişări între florile de mină plantate deja la Tecuci de către actuala administraţie.

Noua floare de mină este mult mai rezistentă decât celelalte soiuri de flori, iar municipalitatea anunţă că acest nou soi va putea fi plantat şi iarna.

Această floare de mină va putea fi admirată în curând şi în jardinierele din municipiu.

Un gând despre “Succes de răsunet al administraţiei locale

 1. 🤓O floare de mină este un eșantion format din unul sau mai multe minerale, de ex. galenă, cuarț, baritină, stibnit (stibină).🤔Florile de mină sunt formațiuni minerale, de diverse dimensiuni, provenind din subteranul galeriilor miniere. Aspectul lor neobișnuit, dar deosebit de frumos, se datorează concreșterii cristalelor, într-o multitudine de forme și culori.
  Golurile rămase în interiorul filoanelor poartă denumirea de geode, acestea creând condițiile de formare și dezvoltare a mineralelor. Dinspre pereții geodelor spre interior se formează aceste minerale neobișnuite, cărora minerii le-au dat denumirea de „flori de mină”.🤓

  🤓Pentru creerea unora dintre ele (rocile magmatice) sunt necesare temperaturi de mii de grade, precum și presiuni f.f. mari. Aceste condiții sunt posibile pe planeta Pământ ori în magma vulcanică, ori în laboratoare speciale cu consum enorm de energie, recte fonduri financiare imense.🤗

  Toate acestea nu se pot petrece în ”sera din Parcul Dendrologic” din Tecuci !!😉
  Poate în spatele unor clădiri tecucene, prin depunere repetată de uree (umană). Și în interiorul lor e posibil.

  Gluma este bună. Are loc și condiții de a se lipi.🤭

Comentariile sunt închise.